مجله کودک

مزایای بازی در فضای باز برای کودکان چیست؟

مزایای بازی در فضای باز برای کودکان

مزایای بازی در فضای باز برای کودکان چیست؟ چرا کودک باید خارج از منزل هم بازی کند؟ بچه های امروزی به طور متوسط ​​هفت ساعت در روز در مقابل وسایل الکترونیکی مانند تلویزیون، تبلت، لپ تاپ و گوشی هستند.

آن‌ها بازی‌های فعال در فضای باز را با یک سبک زندگی بی‌تحرک عوض کرده‌اند که عواقب شدیدی برای سلامتی و رفاه کلی آن‌ها به همراه دارد. تشویق کودکان به گذراندن زمان بیشتری در فضای باز و دور از هرگونه فناوری می‌تواند علاوه بر سلامت جسمی، سلامت فکری، عاطفی و اجتماعی آن‌ها را نیز بهبود بخشد. با ارمغان کودک همراه باشید تا در ادامه به بررسی مزایای بازی در فضای باز برای کودکان بپردازیم

فهرست مطالب

اهمیت بازی در فضای باز برای کودکان در سنین مختلف

بچه ها در مراحل مختلف زندگی متفاوت بازی می کنند. شما نمی توانید انتظار داشته باشید که یک کودک 2 ساله مانند یک کودک 6 یا 8 ساله بازی کند. بین سنین تولد تا 2 سالگی، کودکان محدودیت هایی برای کارهایی که می توانند در خارج از خانه انجام دهند دارند. اما این بدان معنا نیست که آن‌ها نباید هیچ فرصتی داشته باشند.

بطور کلی در سنین پایین، اکثر بچه‌ها به تنهایی بازی می‌کنند و حواس خود را پرورش می‌دهند و به آنچه در اطرافشان است عادت می‌کنند. در حدود 2 سالگی، والدین ممکن است فرزندشان را ببینند که بچه های بزرگتر را در حال بازی مشاهده می کند، اگرچه به احتمال زیاد هنوز بازی مستقل را ترجیح می دهند.

هنگامی که کودکان به سن 3 تا 4 سالگی می‌رسند، علائمی از تعامل را نشان می دهند. در حالی که بازی در فضای باز با رشد و تغییر کودکان متفاوت به نظر می رسد، والدین باید به خاطر داشته باشند که همه بازی ها و فعالیت های خارج از منزل برای کودکان مفید است.

در حالی که یک کودک 1 ساله ممکن است نتواند به تنهایی تاب بخورد یا از سرسره سر بخورد، یاد می‌گیرد که سرسره سطح صافی دارد است، آفتاب روشن است و پرندگان در درختان اطراف پارک زندگی می‌کنند.

چطور کودک را به بازی در فضای باز تشویق کنیم؟

چه فرزند شما 2 ساله باشد یا 12 ساله، بسیار مهم است که او را تشویق کنید تا زمانی را دور از گوشی، تلویزیون، تبلت و … برای لذت بردن از فضای باز بگذراند. کاوش در پارک‌ها و زمین‌های بازی می‌تواند راهی برای کمک به کودکان شما باشد که از بیرون بودن لذت ببرند، چه به تنهایی و چه با دوستانشان.

در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید کودک خود را به بازی در بیرون از خانه تشویق کنید و نیز با مزایای بازی در فضای باز برای کودکان آشنا شوید.

بازی کودک خارج از منزل

1- یک محیط سرگرم کننده ایجاد کنید

اگر بازی در فضای باز و بیرون از خانه برای فرزند شما کسل کننده است و او دوست ندارد به بیرون برود، بازی هایی را انتخاب کنید که برای کودک شما سرگرم کننده و جذاب است. مثل بسکتبال، گرگ بازی، فوتبال، حباب بازی، آب بازی، شن بازی و …

سرگرم کننده جلوه دادن فضای باز کودکان را تشویق می کند تا بازی با گوشی را پشت سر بگذارند و از اوقات خود در طبیعت لذت ببرند.

بچه‌ها از ماجراجویی‌ و بازی در فضای باز، مهارت هایی از جمله نحوه همکاری و بازی با سایر کودکان، استقلال و اعتماد به نفس را به دست می‌آورند و طیف جدیدی از احساسات را تجربه می‌کنند که همگی بخشی از مزایای بازی در فضای باز برای کودکان هستند.

مطالب پیشنهادی:

2- گزینه‌های متفاوتی را برای بازی ارائه دهید

وقتی فرزندتان کسل است و حوصله‌اش سر رفته است، گزینه های مختلفی را برای بازی به او بدهید تا از بین آن‌ها انتخاب کند. مثلا اسباب بازی های مختلف او را بیرون بیاورید، بازی فکری و آموزشی انجام دهید و یا برای بازی، به پارک های جدید بروید.

دادن گزینه‌هایی به کودکان آن‌ها را قادر می‌سازد تا مرزهای ذهنی را بشکنند و احساساتی را که هنوز کشف نکرده‌اند کشف کنند.

3- همرا با دوستان و خانواده بازی کنید

خانواده و دوستان را با خود همراه کرده و بازی در فضای باز را هیجان انگیزتر و مفیدتر کنید. کودکان از بازی در فضای باز با همسالان و یا بزرگتر های خود خود سود می برند. انجام یک بازی در فضای باز، مهارت‌هایی از جمله مهارت های حرکتی و گروهی کودک را تقویت می کند و باعث تنظیم احساسات، گسترش خلاقیت و انعطاف پذیری شناختی او می‌شود.

دوستان و یا خانواده را به یک شب بازی در فضای باز یا یک مسابقه رقابتی هیجان انگیز، به حیاط خانه دعوت کنید و یک فضای شاد و سرگرم کننده را ایجاد کنید.

4- به طور منظم بیرون بروید

بیرون رفتن را به یک فعالیت منظم در خانواده خود تبدیل کنید. زمانی را برای فرزندانتان در نظر بگیرید که به بیرون از منزل بروند. مثلا بعد از مدرسه و یا هر آخر هفته. سعی کنید آنچه را که فرزندتان دوست دارد پیدا کنید و به آن پایبند باشید. فراموش نکنید که شما به عنوان والدین، نقش بسیار مهم و تاثیر گذاری در زندگی او دارید.

مزایای رشد فیزیکی بازی در فضای باز برای کودکان

مزایای بازی در فضای باز برای کودکان، هم در سنین اولیه کودکی و هم در سنین مدرسه بسیار گسترده است. بازی در بیرون به طور مستقیم بر وزن، قدرت بدنی و توانایی کودک برای مبارزه با بیماری تأثیر می گذارد. کودکانی که در سال‌های اولیه خود زمان زیادی را در خارج از منزل سپری می‌کنند، معمولا با افزایش سن به ورزش منظم‌تر ادامه می‌دهند.

تشویق به بازی در فضای باز در کودکان خردسال به ایجاد نگرش سالم در مورد حفظ یک سبک زندگی پرانرژی کمک می کند. در مقایسه با همسالان خود، کودکانی که زمان بیشتری را در فضای باز می گذرانند، معمولا ویژگی های زیر را نشان می دهند.

فواید بازی در فضای باز برای کودک

1-  تقویت مهارت های حرکتی

بازی در فضای باز باعث می شود بچه ها مهارت های حرکتی پیشرفته تری از جمله هماهنگی، تعادل و چابکی را نسبت به همسالان خود داشته باشند. بچه‌هایی که بیرون از خانه بازی می‌کنند، احتمالا به گونه‌ای حرکت می‌کنند که عضلات، استخوان‌ها و استقامت فیزیکی آن‌ها را به چالش می‌کشد.

وقتی بچه ها بیرون هستند، فضایی برای دویدن، راه رفتن، پریدن، تاب خوردن و پرتاب کردن دارند. آن‌ها می توانند گرگ بازی کنند، زیر بوته ها بخزند، از درختان بالا بروند و دوچرخه سواری کنند.

وقتی به کودکان اجازه می دهید توانایی های فیزیکی خود را تمرین کنند، بدن خود را تقویت می‌کنند و به توانایی های خود اطمینان بیشتری پیدا می کنند.

شاید برای شما هم مفید باشد: فواید ورزش برای کودکان و اهمیت فعالیت بدنی

2- شاخص توده بدن پایین

در سال 1360، تنها 7 درصد از کودکان معیارهای چاقی را داشتند. سه دهه بعد، مطالعات نشان دادند که از هر سه کودک یک نفر می تواند در طبقه بندی چاقی قرار گیرد. دلیل این افزایش چشمگیر چاقی در دوران کودکی دو جنبه  است؛ خوردن غذای زیاد و صرف زمان کم برای فعالیت.

از مزایای بازی در فضای باز برای کودکان این است که کمتر دچار چاقی می شوند زیرا بسیار پرانرژی هستند. آن‌ها از تلویزیون، موبایل، تبلت یا کامپیوتر دور هستند. آن‌ها می دوند، می پرند، بالا می روند و به طور کلی کالری بیشتری نسبت به همتایان کم تحرک خود می سوزانند.

در مورد دور نگه داشتن کودکان از گوشی بیشتر بدانید.

یک مطالعه روی کودکان پیش دبستانی نشان داد که بین شاخص توده بدنی کودک و مدت زمانی که در خارج از خانه فعالیت می کنند، ارتباط مستقیمی وجود دارد. هر چه والدین یا سرپرستان کودک بیشتر به آن‌ها اجازه بازی در فضای باز را بدهند، شاخص توده بدنی آن‌ها کاهش می یابد.

مطالعات دیگر نشان می‌دهد بچه‌هایی که دوستان صمیمی دارند و از بازی در فضای باز نیز لذت می‌برند، بیشتر وقت خود را بیرون می‌گذرانند. بنابراین، تشویق کودکان به انتخاب دوستان فعال نیز می تواند برای آن‌ها مفید باشد.

مطلب پیشنهادی: تقویت مهارت های اجتماعی کودکان

3- بهبود سلامت کلی

کودکان چاق در معرض خطر بیشتری برای مشکلاتی مانند بیماری های قلبی عروقی، آسم و دیابت هستند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث بهبود خلق و خو و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

بازی در فضای باز همچنین به کودکان مبتلا به  ADHD یا همان بیش فعالی کمک می‌کند و به آن‌ها منبعی برای فعالیت و انرژی می‌دهد که اغلب در داخل خانه مشکلاتی را ایجاد می‌کند. انجام بازی فکری نیز می‌تواند به اختلال بیش فعالی کودک کمک کند. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم مقاله مربوط به فواید بازی فکری برای کودکان را نیز در ارمغان کودک مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید: کمک به درمان بیش فعالی کودکان با ۸ روش موثر

4- بهبود قدرت عضلانی

هنگامی که کودک شما سوار تاب است و شما او را هل می دهید، تمام ماهیچه های او درگیر می شوند، زیرا او می فهمد که چگونه خود را نگه دارد، بنشیند و حرکت تاب را دنبال کند.

 اگرچه بیشتر والدین تاب خوردن را یک فعالیت تکراری و یکنواخت در پارک می‌دانند، اما  این درواقع یکی از مزایای بازی در فضای باز برای کودکان خردسال است که به آن‌‌ها کمک می‌کند تا قدرت عضلانی خود را توسعه دهند.

 اسباب‌بازی‌های فضای باز مانند اسکیت، اسکوتر، دوچرخه و حتی اسکیت‌برد سیستم‌های ماهیچه‌ای مختلف کودک را درگیر کرده و تقویت می‌کند.

مزایای توسعه اجتماعی بازی در فضای باز برای کودکان

در حالی که بازی در خارج از خانه فواید جسمانی زیادی دارد، اما فرصت قابل توجهی برای رشد اجتماعی در کودکان فراهم می کند. این مزایای قابل توجه را در نظر بگیرید.

بازی در فضای باز

1- خودآگاهی بیشتر

کودکانی که بیرون از خانه بازی می کنند، به احتمال زیاد مهارت های مشاهده و استدلال را توسعه می دهند. فعالیت‌هایی مثل تاب خوردن، فواید فیزیکی زیادی برای بچه‌ها دارد. بیرون از منزل بودن همچنین به آن‌ها اجازه می دهد جهان را از منظری متفاوت کشف کنند.

همچنین به آن‌ها نشان می‌دهد که چگونه از فضایی که در آن هستند آگاه باشند و مفهوم علت و معلول را درک کنند. مثلا می‌بینند وقتی والدین آن‌ها را روی یک تاب هل می‌دهد چه اتفاقی می‌افتد.

2- بهبود روابط

یکی از مزایای بازی در فضای باز برای کودکان، بهبود روابط است.  بچه هایی که بیرون از خانه بازی می کنند، خودآگاه تر هستند و آگاهی آن‌ها نسبت به دیگران و احساساتشان نیز افزایش می یابد. مطالعات نشان می‌دهد کودکانی که در فضای باز بازی می‌کنند کمتر به سایر کودکان قلدری می‌کنند.

بازی در فضای باز اغلب نیاز به تخیل و کار گروهی دارد که به کودکان کمک می کند تا تعاملات مثبتی با یکدیگر داشته باشند. به طور کلی، کودکانی که به طور مداوم در فضای باز بازی می کنند، بیشتر با همسالان خود کنار می آیند و نقاط مشترک پیدا می کنند. در مورد مزایای بازی گروهی برای کودکان بیشتر بدانید.

3- قدردانی از محیط زیست

در یک مطالعه، 87 درصد از افرادی که در دوران کودکی زمانی را در خارج از خانه سپری کردند، عشق به طبیعت را در بزرگسالی خود داشتند. از همین افراد، 84 درصد گفتند که هنوز محیط زیست را یک اولویت می دانند.

دلیل این امر ساده است. با گذراندن زمان زیادی در بیرون، کودکان یاد می گیرند که از محیط زیست قدردانی کنند زیرا آن‌ها از گیاهان و حیوانات آگاهی دارند.

بچه‌ها سنجاب هایی را تماشا کرده اند که همدیگر را در بالای درخت تعقیب می کنند. آن‌ها شاهد غروب خورشید بوده اند. کفشدوزک ها را گرفته اند. گل و گیاه کاشتند، از درختان بالا رفتند و پارک ها را کاوش کردند.

 همانطور که رشد می کنند، خاطرات دوست داشتنی کودکان از تجربیات دوران کودکی، آن‌ها را به آگاهی بیشتری هدایت می کند. آن‌ها برای حفظ فضاهایی که در کودکی دوست داشتند، انگیزه دارند زیرا ارزش را تجربه کرده اند.

مزایای رشد فکری بازی در فضای باز برای کودکان

بسیاری از والدین فکر می کنند بهترین راه برای رشد توانایی های فکری فرزندشان این است که زمان بیشتری را برای یادگیری در یک کلاس آموزشی صرف کنند. اما آیا می‌دانستید که تشویق فرزندتان به گذراندن وقت در بیرون از خانه نیز راهی عالی برای رشد توانایی‌های فکری اوست؟ بازی در فضای باز دارای مزایای حیاتی زیر است.

مزایای بازی در فضای باز برای کودکان

1- کمک به رشد مغز

وقتی بچه‌ها بیرون می‌دوند، بازی‌های جدیدی اختراع می‌کنند، دنیای اطراف خود را کاوش می‌کنند و احساس استقلال را تجربه می‌کنند. از مزایای بازی در فضای باز برای کودکان آن است که توانایی های سازمانی و مهارت های تصمیم گیری خود را در حالی که به صورت فردی و با همتایان خود برای ایجاد بازی ها، حل مشکلات و اجرای ایده ها و راه حل های خود کار می کنند، پرورش می دهند. همانطور که بچه ها بازی می کنند، در مورد اهمیت ایجاد و پیروی از قوانین نیز بیشتر یاد می گیرند.

مقاله پیشنهادی: تقویت هوش کودکان

2- بهبود مهارت های ارتباطی

وقتی کودکان در زمین بازی یا پارک هستند، فرصت های زیادی برای ملاقات با بچه های دیگر و ایجاد دوستی دارند. آن‌ها با افراد مختلف ملاقات می کنند و مهارت های مورد نیاز برای بازی موفقیت آمیز با کودکان مختلف را توسعه می دهند

در حالی که والدین تا حدی این کار را تسهیل می کنند، بازی در فضای باز به کودکان امکان تمرین ملاقات و ایجاد روابط دوستانه به طور مستقل را می دهند.

3- فضای آموزشی گسترده

بازی با انواع اسباب‌ بازی‌ و بازی فکری در فضای باز به بچه‌ها فرصتی می‌دهد تا اطلاعات و مهارت‌های جدیدی را با بازی بیاموزند. همچنین به بچه‌ها نشان می‌دهد که می‌توانند در همه جا یاد بگیرند، نه فقط در کلاس‌های درس و فضاهای آموزشی. به عنوان مثال، با حفظ امتیاز در طول بازی، توانایی خود را در شمارش و یادگیری در مورد روابط بین اعداد با افزایش امتیاز تقویت می کنند.

مزایای رشد عاطفی بازی در فضای باز برای کودکان

در کنار مزایای اجتماعی و فیزیکی بازی در فضای باز، کودکانی که در خارج از خانه بازی می‌کنند، از نظر عاطفی قوی‌تر هستند و نسبت به کودکانی که فرصت کافی برای بازی در بیرون از خانه ندارند، راحت‌تر امور را پردازش می‌کنند.

مزایای بازی در فضای باز برای کودکان

1- استفاده از تمام حواس پنج گانه

کودکان پیش دبستانی که زیاد تلویزیون تماشا می کنند فقط از دو حواس خود استفاده می کنند؛ بینایی و شنوایی. این می تواند به شدت توانایی آن‌ها را برای پردازش و پاسخ به محرک های حسی که هنگام رشد با آن‌ها مواجه می شوند، محدود کند.

از طرف دیگر، کودکانی که بیرون از خانه بازی می‌کنند، بیشتر حواس خود را با کاوش در محیط بیرون درگیر می‌کنند که در واقع از مزایای بازی در فضای باز برای کودکان است. برای بچه‌های کوچک‌تر، این کار آن‌ها را با تجربیات حسی مختلف آشنا می‌کند، بنابراین می‌توانند با ادامه رشد و تکامل، آن‌ها را بهتر پردازش کنند.

2-  ایجاد حس استقلال

ثابت شده است که بیرون رفتن به کودکان کمک می کند تا احساس استقلال خود را توسعه دهند. حتی با وجود اینکه والدین معمولا در نزدیکی آن‌ها هستند، کودکان وقتی در پارک هستند احساس آزادی می کنند که در جای دیگری آن را تجربه نمی کنند.

آنها این شانس را دارند که محیط را جست و جو کنند، بازی های جدیدی را همراه با دوستان خود خلق کنند و حتی متوجه می شوند که در شرایط مختلف چه کاری را می توانند انجام دهند. اعتماد به نفس حاصل از این امر به آن‌ها در ادامه یادگیری و رشد کمک خواهد کرد.

آن‌ها می‌توانند وظایف و فعالیت‌هایی را که نمی‌توانند در خانه انجام دهند امتحان کنند و استراتژی‌های حل مسئله را برای سؤالاتی مانند “آیا اگر به اندازه کافی بپرم می توانم به آن تور برسم؟” پیدا کنند.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی مزایای بازی در فضای باز برای کودکان پرداختیم. پیاده‌روی در جنگل، انجام بازی های مختلف در پارک و یا ترتیب دادن یک بازی خانوادگی جذاب در حیاط خانه همگی می‌تواند در سلامت کوچولوی شما مفید باشد.

راستی شما هر چند وقت یکبار کودک را برای بازی به خارج از منزل می‌برید؟ پیشنهاد شما برای سرگرم کردن کودکان در فضای باز چیست؟

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *