مجله کودک

آموزش اشتراک گذاری به کودکان با روش‌های اصولی

آموزش اشتراک گذاری به کودکان با روش_های اصولی

آموزش اشتراک گذاری به کودکان ممکن است در ابتدا کمی چالش بر انگیز باشد و این موضوع کاملا طبیعی است. زیرا معمولا کودکان در حدود سه سالگی مفهوم اشتراک گذاری را درک می‌کنند. اما مدتی طول می کشد تا برای انجام آن آماده شوند.

شما می توانید با انجام مواردی مانند ارائه یک الگوی خوب، آموزش حل مسئله، بازی کردن، استفاده از تایمر برای تنظیم مدت زمانی که کودک می تواند از یک اسباب بازی استفاده کند و … فرزندتان را به اشتراک گذاری تشویق کنید. با ارمغان کودک همراه باشید تا در ادامه به بررسی آموزش اشتراک گذاری به کودکان با روش‌های اصولی بپردازیم.

فهرست مطالب

چرا اشتراک‌گذاری برای کودکان دشوار است؟

اکثر کودکان سه ساله و چهار ساله نیازهای خود را در اولویت قرار می دهند. آن‌ها معمولا فقط به خواسته های خود اهمیت می‌دهند و زمانی که نیازهای دیگران مانع خواسته آن‌ها می شود، ممکن است ناراحت و یا حتی عصبانی شوند.

ممکن است فرزند شما به اندازه کافی درک نکند که حتی اگر اکنون اسباب بازی نداشته باشد، به زودی نوبت او خواهد شد. بنابراین تعجب نکنید وقتی می بینید که آن‌ها یک کامیون را از دوستان خود می‌گیرند و یا اجازه نمی دهند خواهر و برادرشان به کتاب مورد علاقه او نگاه کنند.

در سن 2 تا 3 سالگی زمانی که کودک برای ایجاد هویتی جدا از مادرش تلاش می کند، جملاتی مثل “خودم انجامش می دهم!” و “مال من است !” را یاد می‌گیرد. در واقع “مال من” یکی از اولین کلماتی است که از دهان یک کودک نوپا بیرون می آید.

کودک در حال رشد به چیزهای مختلفی مثل اسباب بازی‌ها و همچنین افراد دلبستگی پیدا می کند. مثلا کودک 1 ساله دوست ندارد مادرش کسی بجز او را در آغوش بگیرد. یا مثلا یک کودک 2 ساله در به اشتراک گذاشتن خرس عروسکی خود با دیگران مشکل دارد.

در این شرایط برخی از کودکان آنقدر به یک اسباب‌بازی وابسته می‌شوند که حتی وقتی از آن‌ها خواسته می‌شود تصویری از خود را نقاشی کنند، عروسک خود را هم در کنار خود نقاشی میکنند، به طوری که انگار که بخشی از وجود آن ها است. بنابراین آموزش اشتراک گذاری به کودکان در کنار دشواری که دارد، از اهمیت زیادی هم برخوردار است.

آموزش اشتراک گذاری به کودکان

آمادگی رشدی کودک برای اشتراک گذاری

توانایی اشتراک گذاری یک نقطه عطف توسعه است. همانطور که انتظار ندارید یک کودک 3 ماهه راه برود یا یک کودک 2 ساله متنی را بخواند، نمی توانید انتظار داشته باشید که فرزندتان تا زمانی که از نظر رشدی برای اشتراک گذاری آماده نباشد، وسایل و اسباب بازی هایش را با دیگران به اشتراک بگذارد.

بنابراین درست مانند هر نقطه عطف دیگری، برای آموزش اشتراک گذاری به کودکان هم یک محدوده سنی وجود دارد، اما اکثر کودکان تا زمانی که نتوانند درک کنند که دیدگاه دیگران با دیدگاه آنها متفاوت است، حتی شروع به درک مفهوم اشتراک گذاری هم نمی کنند.

کودکان خردسال به طور طبیعی بسیار خود محور هستند. آن‌ها در دیدن چیزی خارج از دیدگاه خود مشکل دارند. خود محوری با خودخواهی بسیار متفاوت است. یک فرد خودخواه معتقد است که او بر دیگران برتری دارد. اما خود محوری در کودکان خردسال یک مرحله رشد است. آنها خودمحور هستند نه به این دلیل که خودخواه هستند، بلکه به این دلیل که قادر به دیدن چیزها از یک دید دیگر نیستند.

بسیاری از محققان  ثابت کرده‌اند که در سنین تقریباً 2 تا 7 سالگی، کودکان به آرامی یاد می‌گیرند که بفهمند دیگران افکار، دیدگاه‌ها و ایده‌های متفاوتی نسبت به خودشان دارند. در این دوره، کودکان در برابر درخواست والدین و سایر مراقبین از آن‌ها مقاومت نشان می دهند زیرا آنها تازه درک مفهوم را آغاز کرده اند.

آیا به اشتراک گذاری فقط در مورد اشیاء است؟

اشتراک گذاری فقط به اشتراک گذاشتن وسایل فیزیکی مثل عروسک و یا ماشین اسباب بازی محدود نمی‌شود. بلکه شامل مواردی مثل به اشتراک گذاری زمان و نوبت است. مثلا ممکن است بچه های کوچکتر به تازگی شروع به یادگیری نوبت گرفتن کرده باشند، یا مثلا یاد گرفته اند منتظر بمانند تا پدرشان کار هایش را تمام کند و برای آن‌ها کتاب بخواند.

تشویق و تمرین انواع روش ها توسط والدین برای آموزش اشتراک گذاری به کودکان بسیار مفید است. بنابراین چه در حال درست کردن سوپ باشید و چه در صف نان منتظر هستید، فرصت‌ خوبی برای شماست تا به کودک خود در مورد اشتراک‌گذاری به روشی طبیعی آموزش دهید.

تقویت اشتراک گذاری کودکان

روش‌های اصولی برای آموزش اشتراک گذاری به کودکان

اشتراک گذاری، همکاری و کار گروهی را آموزش می دهد و می‌تواند با تقویت اتحاد و پیوند خانوادگی، حس شادی را نیز را افزایش دهد. بسیاری از اعمال محبت آمیز شامل به اشتراک گذاشتن زمان، پول یا منابع است.

درست مانند هر مهارت دیگری، به اشتراک گذاری هم نیاز به تکرار و تمرین، زمان و آموزش دارد. برای آموزش اشتراک گذاری به کودکان کارهای زیادی وجود دارد که شما به عنوان والدین می توانید انجام دهید که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

1- چه زمانی از کودک انتظار اشتراک گذاری داشته باشید؟

اشتراک گذاری واقعی نیازمند همدلی، توانایی ورود به ذهن دیگران و نگاه کردن به موضوع از دید آن‌ها است. کودکان زیر هفت سال به ندرت قادر به همدلی واقعی هستند. اما قبل از آن زمان، آن‌ها وسایل خود را با بقیه به اشتراک می گذارند زیرا شما با آن‌ها تمرین میکنید. انتظار نداشته باشید که یک کودک کمتر از 2 سال به راحتی اشتراک گذاری را بپذیرد. زیرا آن‌ها وارد بازی های موازی می شوند و در کنار سایر کودکان بازی می کنند، نه با آن‌ها.

کودکان در سنین پایین فقط به خود و دارایی هایشان اهمیت می دهند و به خواسته یا احساس کودکان دیگر فکر نمی کنند. اما با راهنمایی و تمرین، یک کودک دو ساله خودخواه می تواند به یک کودک سه یا چهار ساله سخاوتمند تبدیل شود. هنگامی که کودکان شروع به بازی با یکدیگر و همکاری در بازی خود می کنند، ارزش اشتراک گذاری را درک می کنند.

همه چیز به خلق و خوی فرزند شما بستگی دارد. بعضی از بچه‌های ممکن است نسبت به نیازهای دیگران حساس‌تر باشند و در نتیجه تمایل بیشتری به اشتراک‌گذاری داشته باشند. یک کودک ممکن است چند اسباب بازی که برای او ارزش زیادی دارند را فقط برای خودش بخواهد. یا مثلا شاید دوست نداشته باشد پتوی خود را با کسی تقسیم کند، حتی اگر پاره شده باشد.

یا مثلا ببیند که دوستش همه اسباب بازی هایش را خراب کرده است. در این شرایط او به ماهیت مخرب دوستش پی برده و شاید وقتی که دوستش به خانه آن‌ها آمد، او اسباب بازی های با ارزش تر و شکستنی تر خود را از دوستش پنهان کند. بنابراین سعی کنید به حق فرزندتان نسبت به دارایی هایش احترام بگذارید و از آن‌ها محافظت کنید.

اشتراک گذاری کودک

2- اشتراک گذاری را به کودک یاد دهید

آموزش اشتراک گذاری به کودکان نیاز به تمرین و تکرار دارد. مثلا وقتی کسی می‌خواهد یکی از اسباب‌بازی‌های کودک شما را قرض بگیرد، می‌توانید این لحظه را به یک لحظه آموزشی تبدیل کنید. مثلا کتاب آشپزی خود را با دوستتان به اشتراک بگذارید.

یا هنگام تماشای فیلم به فرزندتان بگویید: میخوای از پاپ کورن من بخوری؟” یا مثلا بگویید “بیا پیش ما بنشین، ما برایت جا باز می کنیم.”

اگر چند فرزند دارید، به خصوص اگر از نظر سنی نزدیک باشند، گاهی کنترل شرایط برای شما سخت می‌شود. مثلا ممکن است لج کنند و دوست داشته باشند فقط خودشان در آغوش پدرشان بنشینند. در این مواقع بهترین کار این است که زمان خود را عادلانه تقسیم کنید و به هیچ عنوان بین آن‌ها فرق نگذارید.

3- کودک را مجبور به اشتراک گذاری نکنید

کودک را مجبور به اشتراک گذاری نکنید. در عوض، نگرش ها و محیطی ایجاد کنید که فرزندتان را تشویق کند که اسباب بازی هایش به اشتراک بگذارد.

احتمالا برای شما، آن‌ها فقط اسباب بازی هستند. اما برای یک کودک، اسباب بازی هایش مجموعه‌ای ارزشمند از دارایی های او هستند که برای او اهمیت بسیاری دارند. بنابراین در حین تشویق کودک به به اشتراک گذاری، به مالکیت کودکان هم احترام بگذارید.

تماشای فرزندتان در یک محیط بازی گروهی، چیزهای زیادی در مورد او و اینکه به چه نوع راهنمایی نیاز دارد کمک خواهد کرد.

اگر کودک شما همیشه وسایل دیگران را میگیرد، متوجه می‌شود که بچه‌های دیگر نمی‌خواهند با او بازی کنند. یا اگر او همیشه قربانی است، باید قدرت “نه” گفتن را بیاموزد. در سال‌های پیش‌دبستانی، کودک شما به طور طبیعی مرحله “چه چیزی برای من است” را پشت سر می‌گذارد، و با مرحله “آنچه برای ما مفید است” از نظر اجتماعی آگاه‌تر می‌شود. به تدریج و با کمی کمک والدین، کودکان یاد می‌گیرند که اگر به اشتراک بگذارند، زندگی راحت‌تر پیش می‌رود.

مطلب پیشنهادی: ۱۵ راه برای تقویت مهارت های اجتماعی کودکان

به اشتراک گذاری کودک

4- زبان اشتراک گذاری را آموزش دهید

در اوایل، مهم است که کودک شما زبان اشتراک گذاری را بشنود. اگر با کودکانی در رده های سنی مختلف سر و کار دارید باید در کنترل اوضاع تسلط بیشتری داشته باشید. به عنوان مثال در حالی که به نوزاد شیر می‌دهید، با بچه های دیگر صحبت کنید و جملاتی مثل:

” می‌دونم در انتظار بودن چقدر خسته‌کننده است، اما الان نوبت خواهر/برادر کوچکترت است اما به زودی نوبت تو می‌شود” ، “عزیزم می‌تونی به من کمک کنی و دستمال مرطوب برام بیاری؟ ” ، ” می‌خوای وقتی من پوشک خواهر/برادرت را عوض می‌کنم، برایش آهنگی بخوانی؟ ” را به آن‌ها بگویید.

سعی کنید با کودکان در مورد احساسات، ناامیدی ها و کارهایشان صحبت کنید. تمجید از توانایی آن‌ها برای به اشتراک گذاشتن زمان، احساسات، اسباب بازی هایشان و … در آموزش اشتراک گذاری به کودکان  موثر است و آن‌ها را تشویق می‌کند تا دوباره آن کار را انجام دهند.

5- در مورد اشتراک گذاری صحبت کنید

اگر کودک شما قصد دارد برای بازی به خانه دوست خود برود، از قبل در مورد اهمیت اشتراک گذاری با او صحبت کنید. مثلا بگویید که بازی کردن با اسباب بازی های دوستش طبیعی است و بالعکس. شاید این موضوع برای شما واضح به نظر برسد، اما برای کوچولوی شما اینطور نخواهد بود!

در صورت امکان، کودک خود را تشویق کنید تا خود را در موقعیت دوستش قرار دهد. مثلا از او بپرسید: “اگر به خانه مهسا رفتی و مهسا به تو اجازه نداد با هیچکدام از اسباب بازی هایش بازی کنی، چه احساسی پیدا می‌کنی؟”

اگر فرزندتان با دوستش در مورد اسباب بازی دعوا می کند، سعی کنید قبل از اینکه اوضاع خیلی داغ شود، مداخله کنید و توضیح دهید که هر یک از آن‌ها نوبتی دارند. اما اگر یک از کودکان به اوج عصبانیت خود رسید، سعی کنید او را از آن محیط خارج کنید تا زمانی که اوضاع آرام شود.

هنگامی که هر دو کودک آماده شنیدن هستند، وضعیت را به روشی متفکرانه و دلسوزانه با آن‌ها در میان بگذارید. بحث شما فقط باید حدود یک دقیقه طول بکشد، زیرا کودکان در این سنین بازه توجه کوتاهی دارند. مثلا بگویید “رضا دو دقیقه اول با آن توپ بازی می کند، بعد نوبت تو خواهد بود که برای دو دقیقه با آن بازی کنی.”

یا اگر دوست فرزندتان اسباب‌بازی را در دست دارد، به او توضیح دهید و بگویید: “مینا واقعا آن اسباب‌بازی را دوست دارد، و نمی‌خواهد کسی در حال حاضر با آن بازی کند. می‌تونی چیز دیگری برای بازی پیدا کنی؟”

اشتراک گذاری اسباب بازی

6- به علایق کودک خود احترام بگذارید

اگر فرزندتان برای دارایی های گرانبهای خود ارزش زیادی قائل است، به وابستگی او احترام بگذارید و در عین حال اشتراک گذاری را به او بیاموزید. طبیعی است که کودک نسبت به برخی اسباب بازی هایش خودخواه باشد و برخی دیگر را با بقیه تقسیم کند.

شما می‌توانید قبل از شروع بازی، به کودک خود کمک کنید تا انتخاب کند کدام اسباب بازی را با همبازی هایش به اشتراک بگذارد و کدام اسباب بازی را برای خودش نگه دارد. دادن فضایی به فرزندتان برای نگه داشتن برخی چیزها برای خودش ممکن است به او کمک کند که تمایل بیشتری برای به اشتراک گذاشتن اسباب بازی های دیگر خود داشته باشد.

به کوچولوی خود اطمینان دهید که اشتراک‌گذاری به معنای هدیه دادن نیست. به این نکته اشاره کنید که اگر اسباب‌بازی‌های خود را با دوستانش به اشتراک بگذارد، دوستانش نیز مایل به اشتراک گذاشتن آن‌ها خواهند بود.

هر چه خانواده بزرگتر باشد، رسیدن به تعادل بین احترام به مالکیت و اشتراک گذاری ضروری تر است. مثلا بگویید: “این اسباب بازی مریم است، اما متعلق به تمام خانواده است.” کودکان به راحتی مفهوم وسایل خانوادگی مانند تلویزیون را که همه به اشتراک می گذارند، یاد می گیرند.

مطلب پیشنهادی: فواید یادگیری موسیقی برای کودکان چیست؟

7- همراه با فرزندتان بازی کنید

یکی از روش های خوب برای آموزش اشتراک گذاری به کودکان از طریق بازی است. بازی‌ها توجه کودک را به خود جلب می‌کنند و اجازه می‌دهند که تمرین و آموزش در روحیه سرگرم‌کننده غرق شوند. بچه ها  چیزهایی را که از طریق بازی یاد گرفته اند بیشتر از حرف هایی که شنیده اند به خاطر می آورند. ویژگی های شخصیتی از جمله شوخ طبعی، صداقت، سخاوت، تمرکز، انعطاف پذیری، اطاعت از قوانین، حساسیت و … در طول یک بازی ساده پرورش می یابند.

در مورد راهکار هایی برای تقویت تمرکز کودکان و تقویت هوش کودکان بیشتر بدانید.

مثلا به کودک دو ساله خود چند تا اسباب بازی، گل، شکلات و یا هر چیز دیگری که دوست دارید بدهید و از او بخواهید که آن‌ها را با همه افراد حاضر در منزل به اشتراک بگذارد. به آن‌ها بگویید: “یکی را به برادرت، یکی را به خواهرت و یکی را به بابا بده.” با این کار شما به آن‌ها یاد می‌دهید که اشتراک‌گذاری یک روش عادی زندگی است و باعث شادی می‌شود.

انجام بازی های مشارکتی با فرزندتان نیز راهی عالی برای تقویت مفهوم اشتراک گذاری در یک محیط سرگرم کننده و آرام است. نوبت گرفتن در حین بازی روی تخته یا چیدن یک پازل می تواند به کودکان کمک کند تا با دیگران تمرین کنند. حتی بازی‌های ساده مثل پرتاب توپ و یا به نوبت اضافه کردن یک بلوک به یک برج، می‌تواند راه دیگری را برای تمرین اشتراک‌گذاری به فرزندتان باشد.

برج تعادل سپتا

قیمت اصلی 225,000 تومان بود.قیمت فعلی 193,000 تومان است.

8- حل مسئله را به کودک بیاموزید

فرزندتان و همبازی او را تشویق کنید تا خودشان راه هایی برای به اشتراک گذاشتن اسباب بازی ها پیدا کنند. به عنوان مثال از آن ها بپرسید: “ما فقط یک عروسک داریم، به نظر شما چطور می تونیم همه با آن بازی کنیم؟”

در چنین مواقعی گاهی ممکن است از پیشنهادات بچه‌ها شگفت زده شوید. دادن فرصت هایی برای مهربانی و سخاوت به کودکتان، او را تشویق می کند تا این کار را بیشتر انجام دهد.

مطلب پیشنهادی: فواید بازی فکری برای کودکان چیست؟

9- الگوی خوبی برای فرزندتان باشید

شما به عنوان والدین، بهترین الگوی فرزندتان در مورد آموزش اشتراک گذاری به کودکان هستید. بگذارید کودک ببیند که شما در زندگی روزمره با دیگران ارتباط بر قرار می‌کنید و وسایلتان را به اشتراک می گذارید.

به فرزندتان به جای بازی های رقابتی که بر برنده شدن تمرکز دارد، بازی فکری گروهی را که در آنها باید با دیگران همکاری کنند، آموزش دهید. مثلا می توانید یک پازل را با هم درست کنید و به نوبت قطعات آن را اضافه کنید.

در مورد مزایای بازی های گروهی برای کودکان بیشتر بدانید.

هم چنین می‌توانید به گل و گیاهان آب بدهید، اسباب‌بازی‌ها را مرتب کنید، یا بازی خرید و فروش را با هم انجام دهید. تا جایی که می توانید سعی کنید به اشتراک گذاری و نوبت دهی را در زندگی خانوادگی الگوسازی کنید و به آن اشاره کنید. برای مثال هنگامی که شما و همسرتان با هم غذا می‌خورید، از کودک خود بپرسید که آیا او هم دوست دارد این غذا را با او به اشتراک بگذارید؟

همچنین اگر متوجه شدید فرزندتان وسایلش را با خواهر، برادر و یا دوستش به اشتراک میگذارد حتما او را تحسین کنید. این کار هم خود کودک و هم کودکان اطراف او را تشویق به انجام دوباره این کار می‌کند.

بیشتر بخوانید: آموزش تبدیل شدن به یک یک الگوی خوب برای کودکان

آموزش اشتراک گذاری اسباب بازی

10- از تایمر استفاده کنید

استفاده از تایمر می تواند به شما در داوری دعوای کودکان برای اسباب بازی کمک کند. مثلا اگر دو کودک برای به اشتراک گذاری اسباب بازی مشکل دارند، از هر یک از آن‌ها بخواهید تا یک عدد را انتخاب کنند. کسی که نزدیک‌ترین عدد را به عددی که شما انتخاب کرده بودید بگوید، ابتدا او اسباب‌بازی را دریافت می‌کند.

بعد از آن تایمر را تنظیم کنید. برای کودکان کوچکتر دو دقیقه مناسب است. اما می توانید از بچه های بزرگتر بخواهید بیشتر منتظر بمانند. در این صورت وقتی تایمر خاموش می‌شود، اسباب‌بازی برای همان مدت به سراغ کودک دوم می‌رود؛ اگرچه شاید اصلا فراموش کرده باشد که آن را می‌خواسته است.

اسباب‌بازی را با صحبت و تشویق از کودک بگیرید و به نفر بعد بدهید تا به آن‌ها اطمینان دهید که وقتی زنگ خاموش شد دوباره نوبتشان خواهد شد. ممکن است چندین چرخه طول بکشد تا کودک بتواند خودش اسباب بازی را تحویل دهد و لبخند بزند زیرا می داند که آن را پس خواهد گرفت.

اگر روش تنظیم زمان جواب نداد، اسباب بازی را در کمد بگذارید و توضیح دهید که اسباب بازی آنجا می ماند تا زمانی که یاد بگیرند آن را به اشتراک بگذارند. کودکان ممکن است زمانی که اسباب‌بازی بلااستفاده می‌ماند، مدتی بغض کنند، اما دیر یا زود متوجه می‌شوند که بهتر است آن را به اشتراک بگذارند تا اینکه اسباب‌بازی را کاملا از دست بدهند.

11- از قبل برنامه ریزی کنید

یکی دیگر از راه های ‌آموزش اشتراک گذاری به کودکان این است که از قبل برنامه ریزی کنید و فرزندتان را برای هر موقعیتی که در راه است آماده کنید. آنچه را که قرار است اتفاق بیفتد به زبان ساده برای کودک توضیح دهید. برای مثال بگویید: ” محمد به همراه مادرش امروز بعدازظهر به خانه ما می‌آید. مطمئنم کلی بهتون خوش میگذره. من میدونم که بعضی از اسباب بازی ها مثل ماشین پلیس برای تو خیلی با ارزشه، نظرت چیه آن را توی کمد اتاقت بزاری و ازش محافظت کنی؟ “

اگر فرزندتان در به اشتراک گذاشتن اسباب‌بازی‌هایش مشکل دارد، از والدین دوستش بخواهید که وقتی به منزل شما می‌آید، اسباب‌بازی‌ها فرزندش را همراه خود بیاورد. یا بالعکس وقتی قصد دارید جایی بروید، اسباب بازی های مورد علاقه کودکتان را نیز با خود ببرید.

بچه ها معمولا نمی توانند در مقابل اسباب بازی هایی که برایشان جدید است مقاومت کنند. بنابراین به زودی فرزند شما متوجه می شود که باید اسباب بازی های خود را به اشتراک بگذارد تا بتواند اسباب بازی های همبازی خود را در دست بگیرد.

12- بدانید که چه زمانی وارد عمل شوید

در حالی که ما انتظار نداریم کودکان نوپا بتوانند وسایل خود را با دیگران به به اشتراک بگذارند، باید از هر فرصتی برای تشویق آن‌ها به این کار استفاده کنیم. به کودک خود یاد بدهید که چطور نیازهای خود را با دوستانش در میان بگذارد.

مثلا بگویید: “وقتی کار علی با ماشین تمام شد، می‌توانید سوار آن شوید. از او بپرس کی تمام می شود، یا دستت را دراز کن و صبر کن، هر وقت آماده شد عروسکش را به تو می‌دهد.”

وقتی کودکان سر اسباب بازی شروع به دعوا می‌کنند، گاهی عاقلانه است که صبر کنید و در کار آن‌ها دخالت نکنید. به کودکان زمان و فضا بدهید تا آن را بین خودشان حل کنند. اگر دیدید که بچه ها در حال حل این مشکل در بین خود هستند، نظاره گر باشید. اما اگر اوضاع به خوبی پیش نرفت، آن وقت دخالت کنید.

اشتراک گذاری وسایل توسط کودک

13- کودک را به موقع تشویق کنید

درست مانند هر مهارت دیگری که کودک شما یاد می گیرد، هنگام آموزش اشتراک گذاری به کودکان هم سعی کنید صبور باشید و آن‌ها را تشویق کنید.

گریه و لج کردن کودک و مقاومت او برای به اشتراک گذاری اسباب بازی ها با کودکان اطراف خود شاید برای شما خجالت آور باشد. اما در این شرایط به‌جای بد تر کردن اوضاع و تلاش برای وادار کردن فرزندتان به اشتراک‌گذاری، او را به انجام کار هایی که می تواند با بقیه انجام انجام دهد، مانند خمیر بازی یا رنگ‌آمیزی سرگرم کنید. همچنین به یاد داشته باشید، هنگامی که فرزندتان در حال به اشتراک گذاشتن وسایلش است، تلاش او را تحسین کنید.

هنگامی که کودکان احساس شرم یا خجالت می کنند، گاهی اوقات حالت تدافعی پیدا می کنند که یادگیری مهارت های جدید را برای آن‌ها بسیار دشوارتر می کند. بنابراین به فرزندتان کمی آزادی عمل بدهید. مطمئن باشید که وقتی به بلوغ می رسند، یاد می گیرند که اشتراک گذاری با دوستان بسیار سرگرم کننده تر از تنهایی بازی کردن است.

جمع بندی

در این مجله به بررسی راهکار هایی اصولی برای آموزش اشتراک گذاری به کودکان پرداختیم. به نظر شما این راهکار ها تا چه حد می‌توانند برای فرزندتان مفید باشند؟ شما از چه راهکارهای دیگری برای آموزش به اشتراک گذاشتن استفاده می‌کنید؟ نظرات خود را برای ما بنویسید.

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *