مجله کودک

آموزش ارزش پول به کودکان با 9 روش موثر و متناسب با سن کودک

آموزش ارزش پول به کودکان با 9 روش موثر و متناسب با سن کودک

آموزش ارزش پول به کودکان یک فرآیند طولانی می‌باشد و بحثی مداوم است که از اوایل کودکی شروع می شود و حتی تا جوانی هم ادامه پیدا می‌کند.

توانایی مدیریت موثر پول و تصمیم گیری معقول در مورد آن اتفاقی نیست. ما باید به طور خاص ارزش پول را به کودکان بیاموزیم و این کار را به روش های مناسب سن انجام دهیم.

 اطمینان از اینکه فرزند شما درک مناسبی از امور مالی و ارزش پول دارد، می تواند به او کمک کند تا در بزرگسالی آینده مالی با ثباتی داشته باشد.

در ادامه مجله ارمغان کودک ما روش های ساده و کاربردی را به شما را پیشنهاد می‌دهیم تا به کودکان شما کمک کنند در هر سنی که باشند، ارزش پول را درک کنند.

فهرست مطالب

1- اهمیت انتظار را به فرزندتان بیاموزید

کودکان در سنین 3 تا 5 سالگی شروع به درک مفهوم انتظار می کنند. این فرصتی مناسب را برای شما فراهم می‌کند تا در مورد چگونگی عوامل انتظار در پس انداز و خرج کردن، به آن‌ها آموزش دهید. مثلا یک ماه پول های خود را پس انداز کنند و منتظر بمانند تا دوچرخه‌ای که  دوست دارند را برای آن‌ها بخرید.

همچنین می‌توانید یک اسباب بازی با قیمت مناسب، مثلا حدود 100 هزار تومان، که فرزندتان آن را می‌خواهد پیدا کنید و به او بگویید که باید صبر کند و برای آن اسباب بازی پس انداز کند. مثلا هر هفته 50 هزار تومان به او بدهید و پس از گذشت 2 هفته، کودک را برای خرید اسباب بازی مورد علاقه‌اش به فروشگاه ببرید.

البته می‌توانید از چیز های کوچک‌تر هم شروع کنید. مثلا اگر کودکی در پارک در صف سرسره یا تاب منتظر است، به فرزندتان توضیح دهید که یاد بگیرد باید صبر کند تا نوبتش شود.

2- برای آشنایی کودک با پول و معرفی آن وقت بگذارید

چگونه ارزش پول را به کودک بیاموزیم

با جمع‌آوری سکه‌ها و اسکناس‌های مختلف، و شرکت در فعالیت‌هایی مانند نگاه کردن، تمرین نام‌گذاری و مرتب‌سازی آن ها بر اساس رنگ یا ارزش، فرزندان خود را با پول آشنا کنید.

قبلا در مورد نحوه آموزش ریاضی به کودکان اشاره کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاعات بیشتر آن را مطالعه کنید.

وقتی بچه ها شروع به آشنایی با ارزش پول می کنند، زمان بسیار مناسبی برای شماست تا به آن‌ها توضیح دهید که این پول‌ها از کجا آمده اند.

به آن‌ها یادآوری کنید که پول از زمین و یا از روی درختان رشد نمی کند! بسیاری از بچه ها فکر می کنند از جیب والدین سرچشمه می گیرد و نمی دانند که از طریق سختی کار به دست می‌آید و شما فقط می توانید آنچه را که به دست می آورید خرج کنید.

3- برای آموزش ارزش پول به کودکان با آن‌ها بازی کنید

 از آنجایی که کودکان تقریبا هرچیزی را با بازی کردن سریع‌تر و بهتر یاد می‌گیرند، انجام بازی هایی که روی پول و خرج کردن آن تمرکز دارند می‌تواند گزینه مناسبی برای آموزش ارزش پول به کودکان باشد. بازی‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید برای آشنایی کودکان با پول انجام دهید.

مثلا برای شروع می‌توانید به فرزندان خود بیاموزید که هر اسکناس چقدر ارزش دارد. از او بخواهید یک سری اسکناس را از با ارزش تر به کم ارزش تر ردیف کند.

همچنین بازی فکری، اسباب بازی، اپلیکیشن، بازی های رایانه‌ای و ویدیویی بسیار زیادی وجود دارند که شما با توجه به سن و علاقه کودک خود می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

یک گزینه عالی دیگر برای آشنایی کودکان با پول، فروشگاه بازی است که معمولا بچه‌ها عاشق آن هستند. شما می‌توانید همراه با فرزندان خود در منزل، به نقش آفرینی به عنوان فروشنده یا خریدار بپردازید.

به کودکان اجازه دهید پول های خود را برای اقلام مختلف خرج کنند. از آن‌ها بخواهید اقلامی را انتخاب کنند که فکر می کنند می توانند با پولی که دارند خریداری کنند.

سعی کنید قیمت های معقول یا غیر معقول را نیز به کودکان آموزش دهید. به عنوان مثال، اگر هنگام بازی، کودک 100 هزار تومان برای یک مداد دریافت می کند، به او توضیح دهید که مداد‌ها در دنیای واقعی با قیمت کمتری به فروش می رسند.

4- کودک را در تصمیم گیری های مالی کوچک شرکت دهید

 به کودکان اجازه دهید در تصمیم گیری های مالی کوچک در خانواده شرکت کنند. آشنا کردن آن‌ها با موقعیت های واقعی پول در زندگی، علاوه بر بازی، به کودکان اجازه می دهد تا تأثیر پول را بر فعالیت های روزمره ببینند.

مثلا وقتی به فروشگاه می‌روید مقدار کمی پول به فرزندتان بدهید و به او اجازه دهید در خرید بین محصولات مختلف تصمیم بگیرد.

برای آموزش ارزش پول به کودکان همچنین می‌توانید هنگام خرید با صدای بلند صحبت کنید تا فرزندتان فرآیند تفکر شما را در مورد پول درک کند.

5- پس انداز کردن را به فرزند خود آموزش دهید

آموزش ارزش پول به کودکان

پس انداز کردن یک عادت خوب دیگر است که به آموزش ارزش پول به کودکان نیز کمک می‌کند.

تبدیل پس انداز به یک عادت روزانه حتی در امور مالی زندگی بچه‌ها در آینده نیز موثر است.

برای تشویق فرزندتان به پس انداز کردن، می توانید او را راهنمایی کنید تا یک هدف مالی بلند مدت برای خرید یک یک اسباب بازی گران قیمت، بازی ویدیویی یا هر چیز دیگری که به آن علاقه دارد را انتخاب کند. به او بیاموزید که چطور برای خرید آن، پول های خود را پس انداز کند.

بهتر است به آن‌ها کمک کنید تفاوت بین خواسته های ضرورری و غیر ضروری که معمولا کوتاه مدت هستند را درک کنند.

بنابراین هنگام خرید های غیر ضروری، هدف اصلی را به فرزندتان یادآوری کنید. به عنوان مثال، اگر اصرار دارد برای خرید یک نوشابه پول خرج کند، به او یادآوری کنید که آن پول می تواند صرف پس انداز شود.

یک قلک با مزه و یا یک گاوصندق الکترونیکی جذاب می تواند کودک شما را تشویق به پس انداز کردن پول هایش کند.

گاوصندق الکترونیکی مدل کیتی

856,000 تومان

ابعاد بسته بندی: 14x14x19 سانتی متر

وزن: 550 گرم

کشور سازنده: چین

جنس: پلاستیک

رده سنی: بالای 3 سال

هدف: آموزشی، بازی

دارای رمز

قابلیت تغییر رمز

قابلیت پس انداز و برداشت پول (اسکناس و سکه)

منبع تغذیه: 3 عدد باطری قلمی

قابلیت پخش صدا ( موزیکال)

قابلیت پخش نور

دارای دفترچه راهنما

دارای بسته بندی

گاو صندق طرح پونی

1,300,000 تومان

ابعاد محصول: 19x12x13 سانتیمتر

رنگ: صورتی

رده سنی: بالای 3 سال

نیاز به باتری: دارد

دارای چراغ

موزیکال با قابلیت پخش 7 آهنگ مختلف

دارای صفحه کلید

قابلیت وارد کردن سکه و اسکناس

دارای در اتوماتیک

قابلیت عوض کردن رمز (وقتی در گاوصندق باز است، دکمه * را نگه دارید، 4 عدد دلخواه وارد کنید، در آخر دکمه # را بزنید)

6- برای آشنایی کودکان با ارزش پول، به آن‌ها پول تو جیبی بدهید

هنگامی که کودکان درک اولیه ای از اعداد و ارزش پول به دست آوردند، می توانید به‌ آن‌ها پول تو جیبی بدهید.

پول تو جیبی دادن یک راهی عالی برای آموزش ارزش پول به کودکان و معرفی مفاهیم کسب درآمد و پس انداز است.

دادن پول تو جیبی را می‌توانید با توجه به شرایط خود و سن فرزندتان، به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه شروع کنید.

نکته‌ای که در دادن پول تو جیبی به بچه‌ها وجود دارد، این است که باید یک روند ثابت داشته باشد؛ نه کمتر و نه بیشتر. یعنی اگر فرزندتان در طول هفته پولش تمام شد، دیگر به او پول ندهید تا یاد بگیرد چطور برای امور مالی و خرج کردن خود برنامه ریزی کند!

اینکه چقدر پول تو جیبی می دهید و به فرزندانتان کمک می کنید تا آن را مدیریت کنند و از اشتباهات خود درس بگیرد، کمک زیادی در زمینه سواد مالی به آن‌ها می‌کنید.

 7- همرا با کودک خود به خرید بروید

آشنایی کودکان با پول

همه ما با تمرین به بهترین شکل یاد می گیریم. همین امر در مورد آشنایی کودکان با پول نیز صدق می کند.

وقتی با فرزندانتان به فروشگاه های مختلف می‌روید، قیمت اجناس را به آن‌ها گوشزد کنید. این کار به بچه‌ها کمک می کند تا با قیمت محصولات و مارک های متنوع آشنا شوند.

با گذشت زمان آن‌ها می توانند در کارهای خانوادگی مانند رزرو بلیط سینما یا تهیه لیست خرید کوتاهی از مواد غذایی کمک کنند.

با افزایش تدریجی مسئولیتی که در مورد پول به فرزندتان داده می شود، اعتماد به نفس او افزایش می یابد. آنها همچنین در درک ارزش پول رشد خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: 12 روش برای افزایش اعتماد به نفس کودکان

8- برای آموزش ارزش پول به کودکان، آن‌ها را با بانک آشنا کنید

هنگامی که فرزندتان ارزش پول و اهمیت پس انداز را درک کرد، توضیح دهید که بزرگسالان چگونه از بانک ها برای ذخیره پول و پس انداز کردن استفاده می کنند.

یک حساب بانکی به نام فرزندتان باز کنید تا بتواند پول های خود را در آن ذخیره کنند. همچنین می‌توانید آن‌ها را تشویق کنید تا حساب خود را بررسی کنند و رشد پس انداز خود را تماشا کنند تا زمانی که پول کافی برای خرید چیزی که می خواهند داشته باشند.

9- در مورد کارت اعتباری به فرزندتان توضیح دهید

با داشتن کارت های اعتباری، انجام بسیاری از کار ها برای ما بزرگتر ها آسان شده و دیگر مجبور نیستیم مقدار زیادی پول نقد را با خود حمل کنیم.

اما بطور کلی درک درست از برخی وسایل مانند همین کارت های اعتباری و دستگاه های خودپرداز و نحوه کار کردن آن‌ها ممکن است برای بچه ها در سنین پایین کمی دشوار باشد.

بنابراین گاهی لازم است به فرزندتان توضیح دهید که دستگاه خودپرداز یک دستگاه جادویی نیست که به ما پول می‌دهد. بلکه این پولی است که شما با تلاش و کار کردن به دست آورده و در این کارت ذخیره کرده‌اید.

مثلا خرید یک اسباب بازی دستگاه خودپرداز می‌تواند علاوه بر سرگرم کردن، به آشنایی کودکان با پول نیز کمک شایانی کند.

دستگاه خودپرداز (ATM) طرح بن تن

924,000 تومان

ابعاد: ۲۲۰x۱۰۰x۲۷۰ میلی‌متر

وزن: 600 گرم

جنس: پلاستیک

رده سنی: بالای 3 سال

دارای: حسگر اثر انگشت، لیزر تست پول، کارت اعتباری، پول نقد، ورودی برای پول کاغذی و سکه

موزیکال

قابل راه اندازی با باتری

جمع بندی

آموزش پول و مفهوم آن به کودکان یک مهارت ضروری در زندگی است که باید مسئولیت آن را بپذیریم.

در این مجله از ارمغان کودک به آموزش ارزش پول به کودکان پرداختیم. همچنین راهکار هایی را ارائه دادیم که با کمک آن‌ها می‌توانید کودک خود را با مفهوم پول، ارزش پول، کاربرد و نیز نحوه به دست آوردن آن آشنا کنید.

توضیح دادن و کمک به آشنایی اولیه کودک با پول، دادن پول تو جیبی، پس انداز کردن، بازی کردن و … همگی از مواردی هستند که می‌توانند ارزش پول را به کودک شما آموزش دهند.

آیا شما از این روش ها استفاده کرده اید؟ چه راهکار های دیگری را برای آشنایی کودک با پول می شناسید؟

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *