مجله کودک

12 روش برای افزایش اعتماد به نفس کودکان

13 روش برای افزایش اعتماد به نفس کودکان

افزایش اعتماد به نفس کودکان برای داشتن یک زندگی سالم و موفق در آینده بسیار مهم است.

اعتماد به نفس یا عزت نفس اساسا ارزشی است که شخص برای خود قائل است و بر عوامل متعددی از جمله توانایی‌ها، روابط و نحوه درک آن‌ها توسط دنیای اطرافشان استوار است.

اعتماد به نفس مثبت یک عامل محافظتی برای سلامت روان است. تقویت اعتماد به نفس به رفتار اجتماعی کمک می کند و زمانی که کودک شما استرس، شکست، چالش و موقعیت های منفی را تجربه می کند، به عنوان یک محافظ عمل می کند.

در این میان کودکان بیش فعال که دارای اختلالات یادگیری، توجه، تمرکز یا تاخیر در رشد هستند، معمولا اعتماد به نفس پایین تری دارند.

در این مجله از ارمغان کودک چند روش ساده اما مهم را برای شما آورده‌ایم که با کمک آن‌ها می‌توانید اعتماد به نفس کودک خود را افزایش دهید.

فهرست مطالب

1- اعتماد به نفس سالم را در کودک خود ایجاد کنید

عزت نفس به این معناست که کودکان، خود را در انجام کار ها چگونه می بینند. این موضوع تا حد زیادی بستگی به میزان احساس دوست داشتن، حمایت و تشویق از طرف افراد مهم زندگی کودک، از جمله والدین و معلمان او دارد.

اعتماد به نفس به این معنا نیست که فکر کنید دنیا حول شما می چرخد ​​یا نیازهای شما مهمتر از نیازهای دیگران هستند. بنابراین عزت نفس سالم، تکبر یا خودشیفتگی نیست.

سعی کنید اعتماد به نفس فرزندتان را با سایر ارزش های مهم مانند همدلی، مهربانی، خوش اخلاقی، نیکوکاری و داشتن حس قدردانی متعادل کنید.

2- برای افزایش اعتماد به نفس کودکان آن‌ها را تحسین کنید

تحسین کردن یک روش بسیار مناسب برای افزایش اعتماد به نفس کودکان است. تحسین کودک به او کمک می کند تا بداند کار خوبی انجام داده است. حتی او را تشویق به انجام دوباره آن کار می کند.

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید تشویق فرزندتان در مواقعی است که برای انجام یک کار زمان زیادی گذاشته و تلاش بسیاری کرده است.

مثلا اگر کوچولوی شما سعی کرد بند کفش خود را ببندد اما موفق نشد، به او بگویید: “آفرین عزیزم خیلی زود یاد گرفتی! یکم مونده بود تا خودت بند کفشاتو ببندی!»

اما فراموش نکنید تحسین بیش از حد کودکان بیشتر از اینکه فایده داشته باشد ضرر دارد.

تقویت اعتماد به نفس کودکان

3- به نقاط قوت فرزندتان توجه کنید

وقتی کودکان استعدادها و توانایی های طبیعی خود را نمایان می‌کنند، احساس خوبی نسبت به خودشان پیدا می‌کنند. اگر فرزند شما در یک زمینه مهارت خاصی دارد، به او اجازه دهید تا این علاقه را کشف و توسعه دهد.

دادن فرصتی به کودکان برای نشان دادن آنچه می‌سازند یا صحبت در مورد چیزهایی که خلق می‌کنند، به آن‌ها این امکان را می‌دهد که بدانند که تلاششان ارزش توجه دارد.

حتی اگر فرزند شما در درجه اول تمام کارهای خود را در خانه انجام می دهد تا در مدرسه، او را تشویق کنید تا کارهای خود را در خانه به نمایش بگذارد. انجام این کار باعث تقویت اعتماد به نفس کودکان در توانایی ها می شود و آن‌ها را تشویق می کند تا به تلاش های خلاقانه خود ادامه دهند.

نواختن ساز، کار های هنر و ورزش کردن همگی سرگرمی‌های عالی برای دنبال کردن و در نتیجه افزایش اعتماد به نفس کودکان هستند.

مطالب پیشنهادی:

4- کودک را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کند

همانطور که کودک شما در زمینه هایی که در آن‌ها مهارت دارد شرکت می‌کند، گاهی مجبور است از چارچوب خود خارج شود. هنگامی که کودکان چالش های جدید، حتی چالش های بسیار کوچک را قبول می کنند، اعتماد بیشتری به توانایی های خود پیدا می کنند.

اگر به کارهای روزمره خود هم توجه کنید، موارد بسیاری وجود دارد که می‌توانید با کمک آن‌ها کودک خود را به چالش بکشید.

مثلا درست کردن ساندویچ برای صبحانه. به فرزندتان یاد دهید که این کار را برای خود انجام دهد. سپس او را برای هر تلاشی را که انجام می‌دهد تحسین کنید.

5- به فرزندتان در ایجاد اهداف کمک کنید

داشتن هدف راه بسیار خوبی برای افزایش اعتماد به نفس کودکان است تا به کمک آن احساس کنند بر کار ها کنترل دارند.

تعیین هدف ایده خوبی است که فرزندتان را به آرامی راهنمایی کنید و به او اجازه دهید تصمیم بگیرد که چه هدفی دارد. اما دقت کنید که این اهداف نه خیلی ساده باشند و نه خیلی سخت. سپس همراه با کودک خود برای آن برنامه ریزی کنید تا بهترین شانس را برای رسیدن به آن‌ها به فرزندتان بدهید.

افزایش اعتماد به نفس کودکان

6- از فرزندتان حمایت کنید

برای تقویت اعتماد به نفس کودکان، نیاز است که شما به عنوان والدین از اعضای خانواده، دوستان و معلمان بخواهید تا از کودک شما تمجید و حمایت کنند. همچنین سعی کنید به کودک خود کمک کنید تا با همسالان خود ارتباط برقرار کند.

انجام این کار می تواند فرزند شما را به خاطر ویژگی ها و توانایی های منحصر به فرد خود بپذیرد و از او قدردانی کند. به طور کلی داشتن گروهی از افراد برای تشویق بچه ها، برای تقویت اعتماد به نفس کودکان بسیار مهم است.

7- برای افزایش اعتماد به نفس کودکان به آن‌ها عشق بورزید

عشق بی قید و شرط شما زمینه ساز تمام روابط سالم و قوی است که در آینده در زندگی خود ایجاد خواهند کرد. اینکه فرزندانتان بدانند شما چقدر آن‌ها را دوست دارید، به آن‌ها احساس امنیت و اعتماد به نفس می‌بخشد که برای دیدگاهشان نسبت به خود بسیار مهم است.

مثلا وقتی کودک خود را به مهد کودک یا مدرسه می‌برید، هنگام خداحافظی او را ببوسید و در آغوش بگیرید. یا مثلا او را بغل کنید و کتاب بخوانید و هر طور شده هر روز عشق خود را ابراز کنید. همانطور که فرزندان شما رشد می کنند، این پایه عشق به آن‌ها کمک می کند تا به ایجاد حلقه های اجتماعی خود، دوستیابی و آشنایی با هم تیمی های خود ادامه دهند.

8- همرا به فرزندتان با هم بازی کنید و لذت ببرید

وقتی با فرزندتان بازی می کنید، به او نشان می دهید که دوست دارید با او وقت بگذرانید و برای او ارزش قائل هستید. بعلاوه سرگرمی با فرزندتان فواید زیادی برای هر دوی شما به همراه دارد.

کودکان با بازی کردن، نه تنها به توانایی ها و مهارت های خود پی می‌برند، بلکه مطالعات نشان داده اند که شانس شاد بودن کودک افزایش می یابد و خطر افسردگی و اضطراب در آن‌ها نیز کاهش می یابد.

مثلا خرید یک بازی فکری متناسب با سن فرزندتان، علاوه بر اینکه او را سرگرم می‌کند، به تقویت قدرت تفکر، خلاقیت، تمرکز و مهارت های حل مسئله او نیز کمک می‌کند. همچنین اگر کودک شما (به خصوص کودکان بیش فعال)پس از تلاش های بسیار موفق به ساخت یک قطعه هنری با لگو شود، احساس خوشحالی کرده و اعتماد به نفس زیادی پیدا می‌کند.

مطالب پیشنهادی:

برج تعادل سپتا

قیمت اصلی 225,000 تومان بود.قیمت فعلی 193,000 تومان است.

9- به فرزندتان مسئولیت ها و کارهای روزمره بدهید

مسئولیت پذیری در انجام کارهای مناسب سن به کودک شما احساس هدفمندی و موفقیت می‌دهد. حتی اگر فرزندانتان کاری را به طور کامل انجام نمی دهند، به آن‌ها بگویید که از تلاش هایشان قدردانی می کنید. سعی کنید بچه‌ها را به خاطر همه کارهایی که به خوبی انجام می دهند تحسین کنید و به آن‌ها اطمینان دهید که با گذشت زمان در بسیاری از کارها از جمله کارهایشان بهتر و بهتر می شوند.

داشتن وظایف و مسئولیت‌ها نیز به بچه‌ها احساس کنترل بر زندگی‌شان را می‌دهد. حتی داشتن مسئولیت در انجام کارهای کوچک در خانه می‌تواند کمک زیادی به افزایش اعتماد به نفس کودکان و انعطاف‌پذیری آن‌ها کند.

بیشتر بدانید: اهمیت همکاری کودکان در انجام کار های خانه

10- فرزندتان را به مستقل شدن تشویق کنید

دبستان دوران رشد سریع استقلال در کودکان است. با رسیدن به سن راهنمایی، بسیاری از کودکان شروع به گذراندن زمان به تنهایی در خانه، پیاده رفتن به مدرسه و کمک به خواهر و برادر کوچکتر می کنند.

توجه کنید که خیلی مهم است که به فرزندان خود اجازه دهید مستقل تر رشد کنند. مثلا بگذارید که خودشان متوجه شوند که چگونه با معلمان در مورد هر مشکلی صحبت کنند، تکالیف درسی خود را طبق برنامه انجام دهند،وسایل مدرسه خود را آماده کنند و …

سعی کنید فرزندان خود را تشویق کنید تا از خود دفاع کنند و در صورت مواجهه با چالش ها قبل از مداخله شما سؤال بپرسند. انجام این کار باعث ایجاد استقلال و در نهایت افزایش اعتماد به نفس کودکان می‌شود.

مقاله مربوط به آموزش تربیت کودک مستقل میتواند برای شما مفید باشد.

افزایش عزت نفس کودکان

11- از توهین کردن به کودک خودداری کنید

وقتی فرزندتان بدرفتاری می کند یا کاری انجام می دهد که شما را نا امید می کند، خود را کنترل کنید تا با خشم و عصبانیت با او برخورد نکنید.

در عوض سعی کنید به آرامی و با احترام با کودک خود صحبت کنید. به دنبال روش هایی باشید که نتیجه رفتار فرزندتان را به او شرح دهید تا او را از انجام دوباره آن کار باز دارید.

12- گاهی به کودک خود کمک کنید شکست را بپذیرد و تجربه کسب کند

بر این واقعیت تاکید کنید که انسان بودن یعنی اشتباه کردن و کامل نبودن. به فرزندتان بیاموزید که شکست و عقب‌نشینی‌ را فرصتی برای پیشرفت و رشد بداند.

وقتی فرزندتان اشتباه می کند، صبور باشید. هر کاری می توانید انجام دهید تا آن موقعیت ها را به فرصت هایی برای رشد تبدیل کنید. انجام این کار به تقویت اعتماد به نفس فرزندتان کمک می‌کند و نشان می‌دهد که اشتباه کردن پایان دنیا نیست.

بنابراین گاهی بهتر است عقب بایستید و اجازه دهید فرزندتان ریسک کند، انتخاب کند، مشکلات را حل کند و به کاری که شروع می‌کند پایبند بماند.

جمع بندی

تلاش برای افزایش اعتماد به نفس کودکان یکی از بهترین راه هایی است که شما می‌توانید وقت خود را به عنوان والدین سپری کنید.

همانطور که فرزند شما رشد می کند و علایق خود را توسعه می دهد، احتمالا با موانعی روبرو می‌شود. با راهنمایی شما، بچه‌ها این موانع را شکست خواهند داد و احساس بهتری نسبت به توانایی های خود پیدا می کنند.

اگرچه ممکن است گاهی اوقات تلاش بیشتری مورد نیاز باشد، اما شما در نهایت فرزندان خود را برای اعتماد به نفس مثبت و موفقیت در زمان حال و آینده به خوبی آماده خواهید کرد.

شما چه روش های دیگری را برای تقویت اعتماد به نفس کودکان پیشنهاد میکنید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *