مجله کودک

آموزش نوشتن نام کودک به خودش (چطور به فرزندمان یاد دهیم اسمش را بنویسد؟)

چگونه به کودک یاد دهیم که نام خود را بنویسد؟ آموزش نوشتن نام کودک به خودش

آموزش نوشتن نام کودک به خودش و تمرین آن باید به بچه ها اعتماد به نفس بدهد و آن‌ها را در مسیر درست برای موفقیت در خواندن و نوشتن قرار دهد. هنگامی که به کودک خود نوشتن را آموزش می دهید، در واقع مهارت های حرکتی ظریف او را نیز توسعه می دهید و همچنین او را برای مدرسه آماده می کنید.

اما آیا فرزند شما برای نوشتن نام خود به طور مستقل تلاش می کند؟ در این مجله از ارمغان کودک چند روش جالب و سرگرم کننده وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توانید به فرزندتان آموزش دهید تا به تنهایی نام خود را به درستی و با با اطمینان کامل بنویسد.

فهرست مطالب

کودکان در چه سنی باید بتوانند نام خود را بنویسند؟

در ابتدا ممکن است از خود بپرسید که آیا کودک 3 یا 4 ساله شما باید بتواند نام خود را بنویسد یا اینکه چرا شما انقدر تمرین می کنید و فرزندتان هنوز آن را به درستی نمی نویسد.

در جواب این سوال باید بگوییم که نگران نباشید. هیچ سنی وجود ندارد که فرزند شما بداند که باید چگونه نام خود را بنویسد. شاید حدود 4 سالگی و یا شاید کمی زودتر یا دیرتر یاد بگیرد. همه‌چیز بستگی به کودک شما و آموزش و تمرین با او از سنین پایین دارد.

اگرچه شاید شروع به تدریس و توقع نوشتن از فرزندتان در سن خیلی کم نامناسب باشد، اما قابل درک است که بخواهید فقط به تمرین نوشتن نام کودک همراه با او بپردازید.

آموزش نوشتن نام کودک به خودش با 13 روش

نوشتن فرآیندی است که در آن مهارت‌های زیادی ایجاد می‌شود که مرحله آخر آن نوشتن حروف روی یک تکه کاغذ با مداد یا خودکار است.

کودکان از کلاس اول شروع به نوشتن می کنند زیرا تا آن زمان کنترل حرکتی ظریف لازم برای نوشتن صحیح و کنترل مداد خود را ایجاد کرده اند.

اما برای کودکان پیش دبستانی اولین قدم توسعه مهارت های حرکتی ظریف و درشت آن‌هاست. بعد از آن شروع به یادگیری نوشتن نام خود با آشنا شدن با حروف به روش های مختلف می‌کنند.

برای تمرین نوشتن نام کودک سعی کنید هر فعالیتی که مبتنی بر بازی نیست را کنار بگذارید چون بچه‌ها در چند سال اول زندگی خود، هر چیزی را با بازی بهتر یاد می‌گیرند و معمولا هر روش دیگری اتلاف وقت است.

در ادامه به بررسی چند راهکار موثر برای آموزش نوشتن نام کودک میپردازیم که به کمک این روش ها می توانید به فرزندتان کمک کنید تا یاد بگیرند اسم خود را بنویسند.

 

1- مهارت های حرکتی ظریف را تقویت کنید

اولین مرحله در آموزش نام کودک به خودش که خیلی مهم است تقویت مهارت های حرکتی ظریف می‌باشد. زیرا کودکان باید قبل از اینکه بتوانند مداد را در دست بگیرند و بنویسند، کنترل ماهیچه ای خوبی داشته باشند. برای اینکه کودکان بتوانند بنویسند باید ابتدا مهارت های حرکتی درشت خود را توسعه دهند.

مهارت های حرکتی درشت را می توان از طریق کار های روزمره، بازی آزاد و فعالیت هایی مانند بالا رفتن، دویدن، تاب خوردن، پریدن، بازی با توپ و … تقویت کرد.

بعد از مهارت های حرکتی درشت، نوبت به تقویت عضلات کوچک میرسد. فعالیت های حرکتی ظریف شامل طراحی، نقاشی، بازی با پیچ و مهره، نوشتن و … میباشد.

2- به کودک یاد دهید مداد را به درستی بگیرد

برای تمرین نوشتن نام کودک باید به او نشان دهید که چگونه مداد خود را به درستی در دست بگیرد. اگر آن‌ها شروع به یادگیری نوشتن با تسلط ضعیف کنند، ممکن است هنگام شروع مدرسه با ناامیدی زیادی مواجه شوند و یا مجبور شوند عادت خود را تغییر دهند. روش ایده آل برای گرفتن مداد با انگشت شست، انگشت اشاره و انگشت وسط است.

3- تلاش های اولیه در نوشتن را تحسین کنید

برای اینکه بتوانید کودک را به تلاش برای اینکه نوشتن نام خود را یاد بگیرند علاقه مند کنید، با آویزان کردن خط خطی های او به دیوار، اولین تلاش های فرزندتان را برای نوشتن تحسین و تشویق کنید. انجام این کار به بچه‌ها اعتماد به نفس داده و به آن‌ها کمک می‌کند پیشرفت کنند.

4- دنبال کردن خطوط نقطه چین را تمرین کنید

یک راه عالی برای آموزش نام کودک به خودش کمک به او برای دنبال کردن خطوط نقطه چین است که هر یک از حروف نامش را تشکیل می دهد.

انجام این کار برای شروع به آن‌ها کمک می‌کند تا مهارت‌های حرکتی خود را تقویت کنند و همزمان شکل‌گیری حروف را نیز یاد بگیرند.

به یاد داشته باشید مهم است که فرزندتان را تشویق کنید از یک قانون اساسی برای خواندن و نوشتن پیروی کند. مثلا به آن‌ها یاد دهید که همیشه از راست به چپ و از بالا به پایین شروع کنند تا وقتی شروع به تشکیل حروف چه با استفاده از خطوط نقطه چین و چه به طور مستقل می‌کنند، قوانین را فراموش نکنند.

5- نام کودک را چاپ کنید

تمرین نوشتن نام کودک و یادگیری آن یک دستاورد افتخار آمیز و نیز مهارتی است که او در طول زندگی خود از آن استفاده خواهد کرد. یک روش دیگر برای اینکه به فرزندتان یاد دهید که نام خود را به تنهایی بنویسید پرینت گرفتن از اسم اوست.

با گرفتن مداد در دست، او بر روی ماندن در بین خطوط تمرکز می‌کند در حالی که از الگوی حروف نام خود پیروی می‌کند.

 برای استفاده مکرر و تمرین بیشتر، می‌توانید یک محافظ ورق پلاستیکی را روی کاغذ قرار دهید. تا کودک با پاک کردن آن بتواند تا بارها و بارها نوشتن نام خود را تمرین کند.

شاید مطلب گسترش دایره لغات کودکان برای شما موثر باشد.

6- از هایلایتر و ماژیک استفاده کنید

برای تمرین نوشتن نام کودک خود همراه با او می‌توانید از هایلایتر و ماژیک استفاده کنید. به فرزندتان اجازه دهید ماژیک با رنگ مورد علاقه خود را انتخاب کند حروفی که شما نوشتید را دنبال کند.

مطمئن شوید که رنگ هایلایتری که انتخاب کرده اید روشن تر از ماژیکی باشد که کودک قرار است استفاده کند. چون باید بتواند تلاش خود را برای نوشتن نامش بر روی حروفی که با هایلایتر نوشته اید ببیند.

7- یک پازل نام بسازید

همانطور که می‌دانید، قبل از اینکه فرزند شما یاد بگیرد که نام خود را بنویسد، باید بتواند هر حرف را شناسایی کرده و آن‌ها را به ترتیب صحیح مرتب کند. این کار را می توان با استفاده از اسباب بازی و بازی فکری های مختلف مثل بلوک های الفبا، مهرهای الفبا، الفبای آهنربایی و … که در فروشگاه ها پیدا می شود انجام داد.

مجبور نیستید سخت بگیرید، می توانید به راحتی با نوشتن هر حرف از نام فرزندتان روی یک کاغذ جداگانه، از او بخواهید تا حروف را به ترتیب مناسب بچینند و پازل نام خود را ایجاد کنید.

قبلا در مورد آموزش حروف الفبای فارسی به کودکان صجبت کردیم و روش های بسیار موثری ارائه دادیم که در صورت تمایل می توانید آن را مطالعه کنید.

8- تمرین با گچ را امتحان کنید

برای آموزش نام کودک به خودش میتوانید یادگیری را در فضای باز ببرید. برای این کار یک تکه گچ به فرزندتان بدهید که به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتواند راحت در دستش بگیرد. سپس نام او را با حروف بزرگ روی آسفالت یا حیاط منزل بنویسید و از او بخواهید سعی کند نقاشی شما را تقلید کند. دفعه بعد اسمش را کوچکتر بنویسید حالا ببینید آیا می تواند آن را کوچکتر هم بنویسد یا نه.

 شما با اینکار در حال تلاش برای کوچک کردن یک نسخه بزرگ از نام کودک به نسخه ای هستید که در واقع باید در مدرسه روی یک تکه کاغذ بنویسد.

حتی میتوانید با استفاده از گچ، هر بار یک حرف از نام فرزندتان را با حروف بزرگ بکشید. حروف باید به اندازه ای بزرگ باشند که کودک شما بتواند در اطراف و یا روی آن‌ها قدم بزند. با شروع از مکان درست و حرکت در امتداد حرف در جهت صحیح، نوشتن را به شکل اصولی و سرگرم کننده تمرین کنید.

9- از تخته سیاه یا تخته سفید استفاده کنید

یکی دیگر از روش های آموزش نوشتن نام کودک به او استفاده از تخته می‌باشد. بچه ها عاشق نوشتن روی تخته هستند و می‌توانند بدون استفاده از کاغذ زیاد، تمرین کنند.

تخته همچنین کاربرد طولانی مدت دارد و پس از اینکه کودک شما یاد گرفت نام خود را بنویسد، می تواند نوشتن کلمات دیگر را یاد بگیرد و یا شروع به یادگیری ریاضی، انگلیسی و سایر موضوعات کند.

10- نام کودک را روی پوسترها و برچسب ها نمایش دهید

یک مرحله مهم در یادگیری و تمرین نوشتن نام کودک، تشخیص نام است. وقتی نام کودک جلوی چشمان او باشد و به طور مکرر آن را ببیند، در حافظه‌‌اش باقی می‌ماند و هنگام تلاش برای نوشتن اسمش، موفقیت بیشتری کسب می کند.

برای اینکه چشم فرزندتان با نامش بیشتر آشنا شود، می‌توانید ظروف ناهار، جعبه‌های اسباب‌بازی و کتاب‌هایشان را برچسب بزنید و پوسترهایی را روی دیوارها آویزان کنید که نام آن‌ها را نشان می‌دهد.

انجام چنین کارهایی علاوه بر سرگرمی، مهارت های هنری کوچولوی شما را نیز تقویت می‌کند.

مطلب پیشنهادی: مزایای ساخت کاردستی برای کودکان و انجام فعالیت های هنری چیست؟

11- نوشتن با انگشت را امتحان کنید

یک روش بسیار جذاب برای آموزش نام کودک به او نوشتن با کمک انگشت بر روی نمک، شکر، ماسه و … است. برای اینکار می‌توانید نمک را در سینی پخش کنید و یا وقتی به ساحل رفتید روی ماسه ها تمرین کنید تا به کودک یاد دهید نام خود را بنویسد.

بگذارید وقتی کوچولوی شما با انگشتش می نویسد حرکات حروف اسمش را یاد بگیرد. از آنجایی که کودک تازه در حال یادگیری است، بهترین روش برای یادگیری، ترکیب کردن آن با سرگرمی است. پس  او را مجبور نکنید که حتما نامش را مانند شما روی یک تکه کاغذ بنویسد.

آموزش نوشتن نام کودک

12- از امتحان کردن روش های جدید لذت ببرید

بیشتر کودکان یک رویکرد چند حسی و عملی برای یادگیری را دوست دارند. یادگیری شکل دادن حروف به نام آ‌ها همیشه نباید با مداد و کاغذ انجام شود. با مواد مختلف مانند خاک رس، خمیر بازی، رنگ ها و حتی تکه های آب نبات، نخود، لوبیا و … آزمایش کنید تا حروف را تشکیل دهید. به نوبت در هوا یا پشت یکدیگر حروف نامرئی بنویسید یا وقتی باران میبارد شروع به نوشتن روی شیشه کنید. فقط کافیست کمی خلاق باشید!

بیشتر بدانید: مزایای خمیر بازی برای کودکان

13- دستورالعمل های شفاهی ارائه دهید

برای آموزش نام کودک به خودش سعی کنید او را تشویق کنید و از انتقاد بیش از حد برای تلاش های فرزندتان برای نوشتن نام خود بپرهیزید. یادگیری حروف نویسی به زمان و صبر نیاز دارد.

بنابراین قبل از اینکه بچه‌ها تلاش خود را در نوشتن امتحان کنند، به آن‌ها نشان دهید که چگونه این کار را انجام می‌دهید و در حین حرکت به آرامی توضیح دهید. حتی میتوانید خواندن شعر را برای یادگیری املای نام کودک را امتحان کنید.

برای مثال برای نوشتن حرف :ن” می‌توانید بگویید: «من از بالا شروع می‌کنم، به پایین می روم، یک منحنی درست میکنم و بعد دوباره به بالا میرم و در آخر یک نقطه میزارم.»

جمع بندی

آموزش نوشتن نام به کودک نیاز به تمرین و صبر دارد. بگذارید بچه ها در زمان مناسب خود یاد بگیرند اما هر روز چند دقیقه تمرین کنید. شما چه روش های دیگری را میشناسید که به فرزندتان بیاموزید نام خود را بنویسد؟

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *